Maths Matters

Zapraszamy rodziców na spotkania z wychowawcami wg następującego harmonogramu:

• szkoła podstawowa - 15.09.2021r. /środa/

klasy I-III godzina 16.00
    klasy IV-VIII godzina 17.00,
    Rodziców uczniów klas VIII zapraszamy na spotkanie informacyjne o organizacji egzaminu E8, które rozpocznie się o godzinie 17.00 w sali 321.

• liceum ogólnokształcące - 16.09.2021r. /czwartek/, godzina 17.00
    Rodziców uczniów klas maturalnych zapraszamy na spotkanie informacyjne o organizacji egzaminu maturalnego 2022, które rozpocznie się o godzinie 17.00 w sali bankietowej hotelu Korony.

Informacja dotycząca sal w których odbędą się spotkania z wychowawcami będzie wywieszona przy wejściach do budynku szkoły.
Agnieszka Jaczyńska

„Lubelskie wspiera uzdolnionych 2021-2022”– nabór wniosków o przyznanie stypendium dla uczniów szkół prowadzących kształcenie ogólne.

Szanowni Rodzice i Uczniowie, rozpoczął się proces składania wniosków o  przyznanie, na rok szkolny 2021/2022, stypendiów najzdolniejszym uczniom województwa lubelskiego.

O stypendium starać się mogą uczniowie klas VII i VIII szkół podstawowych, uczniowie I klas liceów ogólnokształcących oraz uczniowie II i III klas liceów ogólnokształcących.

Wnioski o przyznanie stypendium na rok szkolny 2021/2022 należy składać, w trybie zgodnym z zapisami regulaminu do 22 września 2021r.

Link do ogłoszenia o konkursie:

Link do dokumentacji konkursowej:

W związku z sytuacją covid 19, prosimy o samodzielne wypełnienie wniosków oraz niezbędnych formularzy. W celu wyznaczenia opiekuna dydaktycznego (nauczyciel wyznaczony przez dyrekcję szkół) oraz opieczętowania i podpisania wymaganych formularzy, uczniowie powinni zgłaszać się do z-cy dyrektora Szkół Społecznych – Agnieszki Jaczyńskiej.

Prosimy o dokładne czytanie regulaminu oraz załącznika z wykazem konkursów punktowanych we wniosku o stypendium.

W czwartek 17. czerwca o godz. 10.40 (na czwartej lekcji), w sali gimnastycznej, odbędzie się rozdanie nagród w Międzynarodowym Konkursie Języka Angielskiego 'The Big Challenge'.
Zapraszamy wszystkich uczniów, którzy wzięli udział w edycji 2020 i 2021. Do zobaczenia!

Szanowni Państwo,

bardzo prosimy rodziców, opiekunów i uczniów do zarejestrowania się w systemie. Jeżeli przekazaliście Państwo swój adres e-mail w podaniu do szkoły jest już prawdopodobnie wprowadzony do systemu i będzie można wykonać aktywację konta wg poniżej instrukcji od 01 września 2021r.

Jakie czynności należy wykonać, aby otrzymać dostęp do e-dziennika?

1. Należy przekazać wychowawcy lub sekretarzowi szkoły adres e-mail. Po wprowadzeniu adresu e-mail do bazy użytkowników można rozpocząć aktywację konta użytkownika.
  2. Tworzenie konta wykonuje każdy użytkownik samodzielnie. Rozpoczynamy od wpisania w przeglądarce internetowej adresu https://uonetplus.vulcan.net.pl/zamosc lub kliknięcie ikony e-dziennik na naszej stronie www.unia.zam.pl
  3. Nazwą użytkownika jest adres mailowy Państwa, który przekazaliście Państwo wychowawcy lub sekretarzowi szkoły. Podczas tworzenia konta na skrzynkę poczty zostanie przysłana wiadomość z linkiem autoryzującym użytkownika.
  4. Kolejność rejestracji użytkownika jest wyjaśniona w filmach umieszczonych pod linkiem https://www.vulcan.edu.pl/strona/jestem-uczniem-448#logowanie

Uroczystości zakończenia roku szkolnego 2020/2021 odbędą się  w dni 25 czerwca 2021r. /piątek/ wg następującego porządku:

9.00 - uroczyste podsumowanie roku szkolnego 2020/2021 dla klas 0, I-VIII SP - uroczysta akademia, spotkania z wychowawcami  w klasach.

10.00 - Msza Święta z okazji zakończenia roku szkolnego 2020/2021.

11.00 - uroczyste podsumowanie roku szkolnego 2020/2021  dla klas I-II LO - uroczysta akademia, spotkania z wychowawcami  w klasach.