Maths Matters

Serdecznie gratulujemy naszym uczniom wspaniałego zwycięstwa w turnieju szachowym "Grand Prix Zamościa". Podczas turniejowej rywalizacji po złoty medal sięgnęła Milena Kawka z klasy IIIa, natomiast po srebrny medal Gracjan Cybulski z klasy IVb. Warto wspomnieć, że w klasyfikacji ogólnej po 6 turniejach Milena i Gracjan zajmują I miejsce. Opiekunem Mileny i Gracjana jest pan Andrzej Czochra, któremu dziękujemy za zaangażowanie i życzymy kolejnych sukcesów ze swoimi zawodnikami.

Iwona Wojciechowska

26 stycznia 2018 roku klasy 0-3 wspaniale bawiły się na Balu Przebierańców. W ten taneczny, radosny sposób powitaliśmy upragnione ferie zimowe.

Natomiast, istniejąca od  trzech tygodni, licealna grupa "Druzja": Przemek Lewandowski, Adam Kwiatkowski, Michał Kołakowski, Janek Szponar, Sebastian Salej i Kuba Wojtas, zachwyciła publiczność (czytaj: fanki) niebanalnym brzmieniem, interpretacją i żywiołowością wykonania piosenki "Komarowo".

Pozakonkursowo wykonana przez nich "Katiusza", wywołała duże zainteresowanie mediów (fotografie, wywiady) i wzruszyła honorowych gości - Rosjan  z Rosyjskiego Ośrodka Nauki i Kultury w Warszawie.

I chociaż to I LO w Zamościu, głosując na LIFE STREAM, zapewniło swojemu wykonawcy nagrodę publiczności, to nasza grupa nie pozostała niezauważona.

Kierownik artystyczny grupy, Przemek Lewandowski, dostał propozycję od jurorki - nauczycielki ze szkoły muzycznej, zainteresowania się rozwijaniem swojego "wyjątkowego barytonu".

Bardzo nastrojowo zaprezentował się również Mateusz Parasiewicz. Piosenka "Bieriozy" z repertuaru zespołu LUBE, przy dźwiękach gitary, pięknie współgrała ze scenografią i została bardzo ciepło przyjęta.

Autor zdjęcia: redakcja roztocze.net

Serdecznie Wam wszystkim gratuluję i dziękuję za wrażenia artystyczne, których dostarczyliście mnie i pozostałym widzom w piątkowe przedpołudnie.

Zobacz relację z wydarzenia w Zamojskiej Telewizji Kablowej

Halina Moteka

Autor zdjęcia: redakcja roztocze.net
Grupa naszych gimnazjalistów pokonała silną konkurencję, brawurowo wykonując piękny romans rosyjski "Serce na śniegu". Tym razem stanęliśmy na scenie jako zespół instrumentalny, który z dnia na dzień rozrastał się o kolejne instrumenty. Stąd nazwa Qui Pro Quo - zabawne nieporozumienie.
Qui Pro Quo w składnie:
  • Amelia Juszczak- wokal
  • Gabriela Obszańska - instrumenty klawiszowe
  • Kornelia Gajewska - skrzypce
  • Klaudia Kolano - flet poprzeczny
  • Kuba Abraszek - gitara
  • Julian Malec - gitara
  • Adam Urban - perkusja
  • Maksymilian Stopa - gościnnie  gitara basowa
zachwyciło zarówno jury jak i publiczność, która nagrodziła występ brawami na stojąco. Społeczniak górą!!!
Główną nagrodę w postaci wycieczki do Lwowa, przyjęliśmy z entuzjazmem.

Agnieszka Karpińska

Serdeczne gratulacje dla Mileny Kawki oraz Wojciecha Wojciechowskiego z klasy IIIa za zajęcie I miejsc w Mistrzostwach Gminy Zamość pod patronatem Wójta Gminy Zamość. Zawody odbyły się 10 lutego w Wysokim.