Virtual Reality Class for Us

Maria Bubiłek

W dniach od 11 do 14 kwietnia 2019 r. w sieci sklepów PSS Społem „Robotnik” w Zamościu, sklepach Lewiatan w Zawadzie i Złojcu, a także w sklepie Euro w Wielączy Stowarzyszenie "Krok za krokiem" w Zamościu przeprowadziło Wielkanocną Zbiórkę Żywności.  Przedsięwzięcie wspierało około 20 wolontariuszy z I Społecznego Liceum Ogólnokształcącego w Zamościu. Dzięki hojności klientów udało się zebrać 1973 kg żywności, która już przed świętami trafi do ubogich rodzin osób z niepełnosprawnościami.

Z ogromną radością informujemy, że Marek Zastąpiło z klasy IIIB liceum został finalistą XLV Olimpiady Geograficznej, której finał centralny odbył się w dniach 11-14 kwietnia w Kołobrzegu. Do zmagań olimpijskich Marka przygotował pan Jacek Podkościelny. Składamy serdeczne podziękowania i gratulacje Markowi oraz panu Podkościelnemu. Dziękujemy!!!

Tematem przewodnim tegorocznej XIX edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Herbertowskiego była "Ironia w twórczości Zbigniewa Herberta". Zmierzyła się z nim, z sukcesem, uczennica naszego gimnazjum – Katarzyna Jaczyńska, która została wyróżniona w kategorii recytacji. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Uczennicę do konkursu przygotowywała Pani Bożena Dąbrowska.

Z ogromną przyjemnością informujemy, że Wojciech Jasiński z klasy 2a liceum został finalistą 68. Olimpiady Fizycznej. Do zmagań olimpijskich Wojtka przygotował pan Andrzej Mazurkiewicz. Składamy serdeczne gratulacje i Wojciechowi oraz panu Mazurkiewiczowi i życzmy kolejnych sukcesów. Dziękujemy!!!

Wyniki XII Edycji międzyszkolnego konkursu z języka angielskiego dla klas 5-8 szkół podstawowych Young Champions of English:

KATEGORIA KLAS 5-6
1. Julia Karczmarczuk, kl. 6, I miejsce,nauczyciel: Beata Cybulska
2. Filip Gradowski, kl. 5, wyróżnienie, nauczyciel: Monika Borkowska

KATEGORIA KLAS 7-8
1. Hubert Pintwała, kl. 8, wyróżnienie, nauczyciel: Beata Cybulska
2. Alicja Tarajko, kl. 7, wyróżnienie, nauczyciel: Anetta Kotlińska

Serdecznie gratulujemy i dziękujemy.