Virtual Reality Class for Us

Z ogromną przyjemnością informujemy, że uczniowie naszych klas VIII osiągnęli znakomite wyniki egzaminu ósmoklasisty. Serdeczne gratulacje dla naszych wychowanków ich rodziców oraz całej kadry pedagogicznej.

Bardzo ciekawą i miłą informacją z konferencji prezentującej wstępne wyniki egzaminu E8 jest zwrócenie uwagi na uczniów, którzy w bieżącym roku uzyskali najwyższe wyniki (tzn. średnia ze wszystkich egzaminów mieści się w zakresie od 90% do 100%). Na ponad 500 000 uczniów przystępujących do egzaminu w tegorocznej sesji najwyższe wyniki uzyskało 9192 uczniów (około 1,8% ósmoklasistów). W tej grupie znajdują się wyniki 16 naszych uczniów z 33 przystępujących do egzaminu. Gratulacje dla Gracjana, Julii, Barbary, Anny, Michała, Karola, Amelii, Mai, Bartłomieja, Michaliny, Kajetana, Marcela, Pawła, Aleksandry, Błażeja i Macieja.

Zestawienie średnich wyników na podstawie danych z www.sioeo.ksdo.gov.pl, CKE, OKE Kraków - 01.07.2022r.

Język polski

Matematyka

Język angielski

Język hiszpański

szkoła

Zamość

województwo

Na podstawie zapisów regulaminu rekrutacji prosimy o zwrócenie uwagi na ważne terminy związane z rekrutacją do klas I liceum:

• złożenie podania o przyjęcie do klasy pierwszej do 30 czerwca 2022r. /czwartek/
  • złożenie oryginału świadectwa ukończenia szkoły podstawowej 30 czerwca 2022r. /czwartek/
  • złożenie zaświadczenia o wynikach egzaminu po ósmej klasie w oryginale do 12 lipca 2022r. godzina 12.00 /wtorek/,
  • ogłoszenie Listy kandydatów przyjętych do poszczególnych klas i listy rezerwowych 14 lipca 2022r. /czwartek/,
  • wpłata wpisowego w wysokości 1340 zł w ciągu 3 dni roboczych po wywieszeniu list. W przypadku braku wpływu wpisowego na konto szkoły Kandydat ulega skreśleniu z listy przyjętych i na jego miejsce wchodzi kolejna osoba z listy rezerwowej. Laureaci konkursów i olimpiad wymienieni w pkt 5 i 6 regulaminu zwolnieni są z wpłaty wpisowego w 100%, finaliści tych konkursów i olimpiad – odpowiednio w 50%.

Regulamin rekrutacji do klas pierwszych w roku szkolny 2022/2023

W czwartek 17. czerwca o godz. 10.40 (na czwartej lekcji), w sali gimnastycznej, odbędzie się rozdanie nagród w Międzynarodowym Konkursie Języka Angielskiego 'The Big Challenge'.
Zapraszamy wszystkich uczniów, którzy wzięli udział w edycji 2020 i 2021. Do zobaczenia!

Z wielką przyjemnością informujemy o doskonałych miejscach zajętych przez I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im Unii Europejskiej w prestiżowym Rankingu Najlepszych Liceów w Polsce miesięcznika edukacyjnego Perspektywy.

W obszarze Rankingu Liceów Ogólnokształcących 2022 nasze liceum uplasowało się na 66 miejscu w Polsce i na 4 miejscu województwie lubelskim i 1 miejscu na Zamojszczyźnie.

W zakresie rezultatów egzaminów maturalnych ujętych w Rankingu Maturalnym Liceów Ogólnokształcących 2022 zajęliśmy 56. miejsce w Polsce  i 2. miejsce na Lubelszczyźnie.

W tym miejscu składamy wyrazy wielkiego szacunku i podziękowania wszystkim nauczycielom naszej szkoły za wkład pracy i ogromne zaangażowanie dzięki, którym możemy się wspólnie cieszyć z tak wspaniałego wyniku. Dziękujemy.

Więcej informacji:

Uroczystości zakończenia roku szkolnego 2020/2021 odbędą się  w dni 25 czerwca 2021r. /piątek/ wg następującego porządku:

9.00 - uroczyste podsumowanie roku szkolnego 2020/2021 dla klas 0, I-VIII SP - uroczysta akademia, spotkania z wychowawcami  w klasach.

10.00 - Msza Święta z okazji zakończenia roku szkolnego 2020/2021.

11.00 - uroczyste podsumowanie roku szkolnego 2020/2021  dla klas I-II LO - uroczysta akademia, spotkania z wychowawcami  w klasach.