Sukcesy licealistów w roku szkolnym 2016/2017.

Z okazji 100 lecia odzyskania przez Polskę niepodległości uczniowie liceum, gimnazjum oraz szkoły podstawowej przygotowali pod kierunkiem pani Bożeny Dąbrowskiej, pani Marty Wiśniewskiej oraz pani Małgorzaty Wiśniewskiej uroczystą akademię okolicznościową. Młodzi artyści zaprezentowali piękne wykonania pieśni, piosenek i wierszy, które towarzyszyły w ważnych momentach historii naszej Ojczyzny - "Pieśń konfederatów barskich", "Boże coś Polskę", "Kto ty jesteś", "Flaga", "Ojczyzna", "Póki w narodzie", "Białe róże", "Rok 1935", "Modlitwa", "Nim wstanie dzień", "Modlitwa do Matki Bożej", "Warszawo ma", "Byłeś jak wielkie stare drzewo", "Nie mam czasu dla ciebie", "Psalm stojących w kolejce", "Jutro to może być za późno", "Polska", "Jaworze rodzinny". W spektaklu udział wystąpili: Kamila Śledż, Kacper Pawelec, Mateusz Antonow,  Krystian Lipiec, Mateusz Parasiewicz, Konrad Wójcik, Zofia Brogowska, Kacper Lechowicz, Katarzyna Jaczyńska, Gabriela Nowosad, Zuzanna Wyszyńska, Pan Piotr Wyszyński, Julia Ogonowska. Oprawę mulitimedialną do prezentowanych utworów przygotowali Hubert Bednarz oraz Jakub Cholewa. Serdecznie dziękujemy!!!

13 XI 2018 r. pierwszoklasiści w obecności zaproszonych gości: dyrekcji szkoły, nauczycieli i rodziców złożyli uroczyste ślubowanie i zostali pasowani przez p. dyrektora na uczniów I SSP. W trakcie programu artystycznego odkryli tajemnicze wyspy i zostali poddani próbie, by zgłębić najważniejsze wartości. Nauczyli się, co to jest obowiązek, przyjaźń, tolerancja. Wiedzą, że najlepiej zawsze razem, że mogą na siebie liczyć w trudnych chwilach.

Egzamin zdali wspaniale. Udowodnili, że zasługują na miano ucznia I SSP w Zamościu. Gratulujemy wyróżnienia oraz debiutu na scenie. Życzymy Pierwszoklasistom sukcesów, radości w zdobywaniu wiedzy oraz samych szczęśliwych dni spędzonych w szkole.

Wychowawczynie klas I Anna Drzewicka, Renata Rogalska

Więcej zdjęć z uroczystości można zobaczyć na naszym facebooku.

WIEMY, ŻE JEST WŚRÓD NAS WIELU MIŁOŚNIKÓW ZWIERZĄT, DLATEGO PRAGNIEMY ZACHĘCIĆ WAS DO WZIĘCIA UDZIAŁU W AKCJI WSPARCIA DLA GRUPY WOLONTARIUSZY DZIAŁAJĄCYCH NA RZECZ POTRZEBUJĄCYCH ZWIERZĄT W ZAMOŚCIU I OKOLICACH. W TEJ CHWILI POD ICH OPIEKĄ SĄ ZARÓWNO KOCIĘTA, SZCZENIĘTA JAK I STARSZE, SCHOROWANE PSIAKI. DO 16.11.2018R. BĘDZIEMY PROWADZILI ZBIÓRKĘ NAJPOTRZEBNIEJSZYCH RZECZY, TJ.:

• KARMA SUCHA
  • KARMA MOKRA
  • SMYCZE
  • OBROŻE
  • OBROŻE PRZECIW PCHŁOM I KLESZCZOM
  • SZAMPONY
  • ZABAWKI
  • LEGOWISKA

W najbliższą niedzielę (18.11) w godzinach 9:00-13:00 w Hotelu Artis odbędą się warsztaty metodyczne w dziedzinie muzyki i tańca gdzie tematem wiodącym będą:

„Formy aktywności muzycznej na każdy dzień -
elementy muzykoterapii w pracy z dzieckiem dyslektycznym”
,

których inspiratorką będzie Pani Ludmiła Fabiszewska - edukator zajęć muzycznych, osoba prowadząca warsztaty muzyczne dla nauczycieli w całym kraju. W spotkaniu wezmą udział nauczyciele edukacji wczesnoszkolnej i przedszkolnej z Zamościa i okolic, miłośniczki muzyki, śpiewu i tańca. Gospodarzem wydarzenia jest I Społeczna Szkoła Podstawowa im. Unii Europejskiej.

W piątek 09.11.2018 r. uczniowie Szkoły Społecznej: Milena Kawka, Wojciech Wojciechowski, Szymon Kitka, Miłosz Wawrykiewicz reprezentowali Szkołę na Międzyszkolnym Turnieju Szachowym "Patriotyzm przez szachy" w ramach obchodów 100. rocznicy odzyskania przez Polskę Niepodległości. W kategorii klasy I-IV szkoły podstawowe pierwsze miejsce zdobył Wojciech Wojciechowski, trzecie Miłosz Wawrykiewicz. Laureaci są podopiecznymi Pana Andrzeja Czochry - nauczyciela gry w szachy. Serdecznie gratulujemy.