Healthy European Youth

Bogusława Denys

Uczniowie realizujący projekt Erasmus+ Healthy European Youth aktywnie uczestniczą w wydarzeniach sportowych organizowanych przez I Społeczne Gimnazjum oraz instytucje lokalne współpracujące ze szkołą. W zawodach, oprócz gimnazjalistów wchodzących w skład grupy projektowej, uczestniczyli uczniowie szkół podstawowych lub ponadgimnazjalnych.

• 2 grudnia 2015 roku odbył się  turniej piłki nożnej chłopców. Nasza drużyna wywalczyła V miejsce. Zawody odbywały się na hali OSiR w Zamościu, a organizatorem była szkoła LIDER z Zamościa.
  • Drugi turniej halowy piłki nożnej chłopców z klasy II SSP rozegrany został 3 grudnia 2015 roku . Nasza szkolna drużyna zajęła VI miejsce. Opiekunem był p. Maciej Usidus. Turniej zorganizował klub piłkarski ASPN HETMAN Zamość.
  • 5 grudnia 2015 roku odbył się Turniej Mikołajkowy na hali w zamojskim "Rolniczaku". Uczestnikami byli uczniowie I Społecznego Gimnazjum, I Społecznej Szkoły Podstawowej oraz zaproszeni uczniowie ze Szkoły Podstawowej  nr7  w Zamościu oraz Gimnazjum nr5 w Zamościu.

Ogółem zgłosiło się około 40 uczniów. Wszyscy uczniowie którzy brali udział w rozgrywkach piłki nożnej otrzymali pamiątkowe dyplomy, drużyny puchary, a każdy uczestnik podarunek - cukierki i czekoladowego Mikołaja :) Impreza była bardzo udana, gdyż uczestników zaszczycił swoją obecnością  sam Św. MIKOŁAJ który przyjechał aż z dalekiej Laponii :) Nad organizacją imprezy czuwał p. Jacek Szponar.