start

W dniu 18 listopada na krytej pływalni w Zamościu odbyły się miejskie zawody w pływaniu, w których startowali uczniowie z naszej szkoły. W tym roku po blisko 15 latach przerwy, szkoła wywalczyła pierwsze miejsce w konkurencji drużynowej sztafety pływackiej chłopców 8 x 25 metrów. W zawodach tych zdobyliśmy też grad medali w konkurencjach indywidualnych.
Na 50 metrów w stylu grzbietowym pierwsze miejsce zdobyła Katarzyna Szuper, w stylu klasycznym pierwszy był także Jakub Abraszek a jego młodszy brat Mateusz Abraszek zdobył trzecie miejsce. W stylu dowolnym złoty medal wywalczył Kewin Mańdziuk a trzecie miejsce uzyskał Wiktor Wach. Trzeba odnotować również, że w stylu grzbietowych na trzecim miejscu uplasował się Piotr Abraszek. Na słowa uznania zasługują wszyscy biorący udział w zawodach, w szczególności jednak należy docenić chłopców z drużyny sztafetowej: Juliana Gadaja, Miłosza Malca i Michała Szyszkę. Dodać trzeba, że sztafeta chłopców uzyskała awans do następnej edycji zawodów rejonowych.
Wśród szkól gimnazjalnych najlepszą pływaczką okazała się Agnieszka Denys uzyskując drugie miejsce i srebrny medal dla naszej szkoły.
W szkołach ponadginazjalnych doszło do bardzo emocjonującego pojedynku, w którym chłopcy w sztafecie 10 x 25 metrów zajęli drugie miejsce i bezpośredni awans do zawodów rejonowych. W konkurencjach indywidualnych pierwsze miejsce w stylu grzbietowym zajął Kawalec Lech a Wiktor Sędłach był trzeci.
Uczniowie Zespołu Szkół Społecznych zdobywają wiele medali w konkurencjach z pływania, jednak biorąc ich ilość i jakość należy mówić dziś o historycznym sukcesie Społeczniaka.
Nauczycielem który przygotowywał uczniów i był z nimi w trakcie zawodów Jacek Szponar.