start

W dniu 5 grudnia z okazji Dnia św. Mikołaja zorganizowany został turniej piłki nożnej chłopców. Zgłosiły sie drużyny ze  szkoły podstawowej i gimnazjum. W rywalizacji, oprócz uczniów z naszej szkoły,  brali udział uczniowie ze szkoły podstawowej nr 7  i gimnazjum nr  1 z Zamościa. Na zakończenie rozgrywek zaszczycił wszystkich św. Mikołaj, który przygotował czekoladowe prezenty, dyplomy i puchary dla najlepszych. Imprezę  zorganizowali nauczyciele wychowania fizycznego pan Jurek Bekas z SP 7 oraz  pan Jacek Szponar ze Społeczniaka. Trzeba również dodać, że nasi uczniowie brali  udział w  mistrzostwach Zamościa w  piłce nożnej chłopców z liceum oraz w rywalizacji klas II SSP. Rywalizacja z najlepszymi drużynami dostarczyła dużo emocji i jest zachętą do dalszej pracy.
W związku z zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia nauczyciele wychowania fizycznego życzą wszystkim zdrowych i spokojnych świąt oraz samych sukcesów w 2016 roku.