start

Kolejny tydzień czytelniczych działań w I Społecznej Szkole Podstawowej w klasie „0” w Zamościu za nami. Wizyta w szkolnej bibliotece, oparta na pierwszych doświadczeniach związanych z miejscem przechowywania i wypożyczania książek; owocne  domowe poczytanki rodzicielskie,  wzbogacające karty Misiowego dzienniczka;  ciekawa lekcja o odpowiedzialności zainspirowana głośnym czytaniem przez Pana Dyrektora przygód „Żółwia Franklina”; Misio Rysio odwiedził  Teatr Muzyczny w Lublinie gdzie obejrzał  przepiękną muzyczno - taneczną  bajkę „Królewna Śnieżka”; z ogromną przyjemnością  przyjął wraz z „zerowiakami” zaproszenie na spotkanie zorganizowane w  Miejskiej Bibliotece z autorką  dziecięcej  twórczości  i niesamowitych przygód, Panią Roksaną Jędrzejewską – Wróbel, pozyskując  nowo – poznaną przyjaciółkę Florkę. Miał wiele okazji by wspólnie z dziećmi bawić się i nabywać nowych umiejętności i wiadomości podczas zajęć, spacerów i wycieczek. Towarzyszył dzieciom w tworzeniu dzienniczka aktywności i  mobilizuje się do przestrzegania z nimi ustalonych zasad.  Misio Rysio wystąpił na szkolnej akademii zorganizowanej z okazji Dnia Nauczyciela prezentując piosenkę  ilustrowaną ruchem pt. „Czytaj  z Misiem”, otrzymując gromkie brawa i  podziękowania za wspaniałą, muzyczną dedykację.  A w dniu dzisiejszym gościła na naszym czytelniczym fotelu Pani lek. stomatolog Małgorzata Górska, przeczytała dzieciom i Misiowi Rysiowi przygodę „Franklina i Wróżki Zębuszki”, wywołując wśród małych słuchaczy burzliwą dyskusję na temat wypadających zębów. Wypadałoby również wspomnieć o wzbogaceniu Misiowej garderoby w cieplutką  zimową czapkę i sweterek jaką zrobiła ciocia Mili.